باورها و اعتقادات ما مشخصكننده ميزان بهرهمنديمان از تواناييها ميباشد.
اگر حيواني را در آب بيندازيد بالاخره راه خود را پيدا ميكند و خودش را نجات ميدهد ولي اگر يك انسان را كه شنا بلد نيست در استخري بيندازيد چه اتفاقي براي او ميافتد؟ پاسخ ميدهيد كه غرق ميشود. چرا چنين است؟ چرا يك حيوان ميتواند خودش را نجات دهد ولي يك انسان غرق ميشود؟ چون انسان بر اين باور است كه غرق خواهد شد ولي آن حيوان هيچگونه باوري ندارد و بنابر غريزه خود شنا ميكند.
شايد عجيب باشد ولي هر گاه ما به وقوع چيزي اعتقاد داشته باشيم، آن مسئله اتفاق ميافتد. باورهاي ما، انتخابهايمان را مشخص كرده و جهاني را كه در آن زندگي ميكنيم شكل ميدهد.
هر آنچه كه ما آن را باور داشته باشيم، به حقيقت ميپيوندد زيرا ما انسانها براساس اعتقادات و باورهايمان عمل ميكنيم. اين خود ما هستيم كه ارزشهاي خودمان را مشخص ميكنيم و چارچوبهاي زندگيمان را تعريف ميكنيم.
دانش ما نيز از باورها و اعتقاداتمان نشأت گرفته است؛ ما از طريق فيلتري كه براساس باورها و اعتقاداتمان استوار است، در جهان ميآموزيم و ياد ميگيريم. اكثر ما هر گاه چيزي با اعتقاداتمان سازگار باشد، آن را راحتتر ميپذيريم و بر اساس آن عمل ميكنيم و واقعيتها و حقايق جديد را كه بر اساس اعتقاداتمان نبوده و باورهايمان را زير سؤال ميبرند، رد ميكنيم.
در سال 1942 خانم "گرترود اشميدلر" پروفسور روانشناسي دانشگاه نيويورك براي سنجش اعتقاد دانشجويان به پديدههاي فرارواني، پرسشنامهاي تنظيم كرد. او پس از تكميل پرسشنامهها، دانشجويان را با آزمون مرسوم در فراروانشناسي، يعني كارتهاي ادراك فراحسي )كه در آن، فرد سعي ميكند ترتيب كارتها را حدس بزند( مورد سنجش قرار داد. "اشميدلر" نتايج آزمون فرارواني و پرسشنامهها را با يكديگر مقايسه كرد؛ نتيجه جالب توجه اين بود كه صحت حدس ترتيب كارتها توسط گروهي كه به پديدههاي فرارواني معتقد بودند، خيلي بالاتر از يك نتيجه تصادفي بود، در حالي كه در مورد گروه بياعتقاد به نيروهاي فرارواني، خيلي پايينتر بود. اين اختلاف ميان معتقدين و ناباوران توسط بسياري از محققين ديگر نيز مورد تاييد واقع شده است.
شايد هيچ نيرويي قدرتمندتر از نيروي ايمان و اعتقاد شخص وجود نداشته باشد. اين نيرو هم خلاق است و هم ويرانكننده.
باورها و اعتقادات ما مشخصكننده ميزان بهرهمنديمان از تواناييها ميباشد. مثلاً چقدر باور داريد كه داراي ذهن خلاق هستيد؟ كدام استعدادها را در خود باور نداريد؟ آيا بر اين باوريد كه زندگي پر از مشكلات مختلف است و شما قادر به حل آنها نيستيد؟ اعتقاد و باور شما در مورد انسان و زندگي ظاهري چيست؟ آيا به تواناييهاي باطني اعتقاد داريد؟ و...
منبع: فصلنامه علوم باطنی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر